19. 3. 2012

Veľké jarné upratovanie | 31.3.2012

Obec Moravský Sv. Ján spolu s EkoJany organizujú aj tento rok "Veľké jarné upratovanie". Akcia naviaže na  úspešné minuloročné upratovanie, kde sa nám podarilo vyzbierať 12! vlečiek odpadu z okolia celej dediny. Samozrejme, bez pomoci ľudí, ktorím podobne ako aj nám záleží na našom okolí, by sme to nedokázali. Preto Vás prosíme o pomoc aj tento rok. Ďakujeme!

Bližšie info prinesieme včas.


Prinášame vám aj článok uverejnený na www.zahori.sk 

Stojí za čiernou skládkou autoservis?

Za obcou Moravský Svätý Ján sa počas predchádzajúceho týždňa objavila čierna skládka pneumatík. 
Čiernu skládku počas prechádzky v lese objavil starosta obce Anton Emrich. “Problém čiernych skládok nedokáže obec riešiť bez pomoci svojich občanov. Nemôžeme tolerovať takéto správanie, práve naopak. Nemôžeme to takýmto ľuďom svojou nevšímavosťou a ľahostajnosťou tolerovať. Známy vinník musí byť v zmysle zákona braný na zodpovednosť a znášať následky. Všetci máme ešte zo školských lavíc zafixovaný pojem „bonzák“, kedy sme takto označovali zradcu, ktorý „nabonzoval“ súdružke učiteľke nejaký náš žiacky úlet. Ale v prípade ochrany nášho životného prostredia si myslím,  že „bonzovanie“ na pôvodcov čiernych skládok nie je zbabelosť, ale mala by to byť samozrejmosť a povinnosť.” povedal pre Záhorí.sk starosta obce.
Čiernu skládku si všimol a fotografie nám poslal aj Andrej: “Poprosím uverejnite to na Záhorí.sk, nech sa hanbí ten, čo to spravil. Obyčajný človek toľko pneumatík doma neskladuje a nevyhodí ich do lesa.” Andrej si dal tú prácu a spočítal pneumatiky. Niekto ich vyhodil celkovo 58.
Starosta obce sa rozhodol pokračovať v minuloročnej akcii Veľké jarné upratovanie. V minulom roku sa počas doobedia vyzbieralo až 12 vlečiek odpadu. “31. marca obec spolu s EkoJany organizuje Veľké jarné upratovanie v obci a okolí, budú pristavené kontajnery na veľkorozmerný odpad, ale to nie je riešenie problému. Neviem si to vysvetliť, ale čím viac sa organizujú takéto brigády, tým viac sa objavujú nové skládky. Verím tomu, že väčšine na životnom prostredí záleží a spoločnými silami si nielen upraceme, ale aj poriadok udržíme.” dodal starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich pre Záhorí.sk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára